Nga se ka fríkë / Putin ka refυzuar të jetë afër Presidentit të Ukrainës për bisedime

Kremlini ka refuzuar propozimin e një bisedimi të drejtpërdrejtë mes Presidentit rus Vladimir Putin dhe Presidentit të Ukrainës Vladimir Zelensky.

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov deklaroi se Rusia nuk heq dorë nga kërkesat e “den azifikimit” të Ukrainës, siç ishte raportuar më parë nga pala ukrainase.

Presidenti ukrainas Zelensky ka deklaruar se është i gatshëm të uIe në tryezën e bisedimeve me homoIogun rus Putin, i cili ka nisur lu ftën kundër Ukrainës.

Zelensky tha gjithashtu se ishte i gatshëm të bisedonte me Vladimir Putin në po zita të barabarta për çdo çështje që shqe tëson qeverinë ruse.