Erdhi koha e pjeshkëve! Nëse i hani rregullisht, do të keni këto përfitime shëndetësore..

Vera është stina e frutave më të shijshme dhe mes tyre janë edhe pjeshkët. Përveçse janë të shijshme, ato janë gjithashtu të pasura me vitamina, antioksidantë dhe lëndë të tjera ushqyese.

Si të gjitha frutat, edhe këto kontribuojnë në forca të blinduara të trupit, duke pasur veti të dobishme.

Ata mbrojnë shikimin
Beta-karoteni është përgjegjës për shëndetin e syve dhe pjeshkët përmbajnë një përqindje të mirë të këtij antioksidanti. Konsumimi i rregullt i pjeshkës mund të përmirësojë shëndetin tuaj të shikimit duke rritur qarkullimin e gjakut në të gjithë trupin tuaj. Në veçanti, beta-karoteni ushqen dhe mbron retinën e syve tuaj nga radikalet e lira, ndërsa ndihmon në parandalimin e kataraktave dhe degjenerimit makular.

Promovojnë shëndetin e lëkurës
Përmban vitamina A dhe C, të cilat janë thelbësore për shëndetin e lëkurës. Vitamina A e hidraton, duke e bërë të butë, ndërsa C, si një antioksidant i fuqishëm, mbron nga radikalet e lira.
Vetëm një pjeshkë në ditë i jep lëkurës shkëlqim dhe pa të meta.

Ndihmojnë në ruajtjen e peshës
Pjeshkët kanë vetëm 68 kalori, me sasinë e sheqerit që nuk krijon probleme për organizmin. Nëse jeni në procesin e humbjes së peshës, pjeshkët do t’ju ndihmojnë të shmangni një rostiçeri jo të shëndetshme.

Mburojë kundër kancerit
I pasur me antioksidantë mund të ndihmojë në kufizimin e rritjes së qelizave kancerogjene. Ato njihen kryesisht për mbrojtjen efektive të organizmit kundër kancerit të mushkërive, kancerit të zorrës së trashë dhe formave të kancerit të gojës.

Kontrollojnë kolesterolin e lartë
Konsumimi i shpeshtë i pjeshkëve mund të kontrollojë nivelet e kolesterolit dhe problemet që çojnë në diabet dhe sëmundje të zemrës. Kjo për shkak se ato përmbajnë komponime fenolike që parandalojnë oksidimin e lipoproteinave me densitet të ulët. Është gjithashtu një ushqim me beta-karoten, i cili gjithashtu ndihmon në rregullimin e niveleve të kolesterolit në gjak.